Перейти до основного вмісту

Шашлик курячий: рецепт

Шашлик курячий: рецепт
40 хв.
4 персони

Курячі шашлички – смачна й проста страва, яка відмінно підходить для приготування на природі за допомогою грилю та мангалу. Це також чудова ідея для більш ніжної страви для дітей, які не люблять традиційного рецепта зі свининою. Секрет у маринуванні та технологіях приготування на відкритому вогні: завдяки цьому м’ясо отримує приємний присмак, котрий всі так полюбляють, стає соковитим та м’яким. Також не забувайте використовувати курку гарної якості, свіжі овочі, гриби та зелень, щоб страва вийшла максимально насиченою на смак. Якщо у вас виникло бажання приготувати шашлик з курки, рецепт зовсім нескладний і вимагає лише трохи вільного часу, терпіння та точного дотримання інструкцій.

Необхідні інгредієнти
Філе

500 г

Лимонний сік
Лимонний сік

2 ст.л

Сушена паприка
Сушена паприка

0,5 ч.л

Орегано
Орегано

0,5 ч.л

Базилік
Базилік

0,5 ч.л

Олія соняшникова
Олія соняшникова

1 ст.л

Сіль та спеції
Сіль та спеції

по 1/3 чайної ложки солі та перцю

Як правильно приготувати шашлик з філе курки

Після розведення багаття та підвищення його температури можна приступати до самого процесу приготування.

  1. Нанизуйте курку на шпажки по одному шматочку. Продовжуйте процес, доки не будуть використані всі м’ясні шматочки. Також є невеликий лайфхак: якщо ви залишите шампури в мисці з водою на годину до цього, шашлики не потемніють під час приготування.
  2. Покладіть шампури на гарячий гриль або мангал та починайте смажити.
  3. Не забувайте контролювати ступінь прожарювання шашлику. Перевертайте їх кожні кілька хвилин або частіше. Наскільки швидко вони будуть готові до вживання, залежить від розміру шматочків і того, наскільки сильне багаття ви запалили.

М’ясо виходить досить м’яким та ніжним, тому любителям гострішого смаку можна додати більше перцю або ж взагалі – пекельного чилі. Також ви завжди можете додати в маринад ложку кетчупу або ложку улюбленої гірчиці.

Як підготувати та замаринувати м’ясо під рецепти шашликів з курки

За день до того, як ви запланували зробити шашлик з курячого філе, рецепт потребує особливої підготовки м’яса. Курку треба промити кілька разів і нарізати великими кубиками. Ідеально підійдуть шматочки м’яса розміром близько 3-4 сантиметри: так курка рівномірно просмажиться, без підгорілих та сирих місць.

Далі треба покласти філе у маринад. У глибоку миску викладіть олію та сік. Додайте до них перець, базилік, паприку. Перемішайте маринад, додайте сіль та інші спеції. Все ретельно перемішати, додайте туди м’ясо. Перемістить курячу грудку в холодильник. Залиште її маринуватися щонайменше на 4 години.

З чим можна подавати до столу курячий шашлик та рецепт смачних овочів гриль

Сам по собі рецепт шашлику з курячого філе дуже смачний, але його можна зробити ще краще, приготувавши на тому ж шампурі овочі та гриби. Їх сік просочить м’ясо, зробивши його соковитішим. Наприклад, овочі достатньо помити, обсушити, зрізати кінчики та нарізати такими шматочками, щоб вони були не більшими за решту інгредієнтів і не були надто тонкими. Будьте особливо обережні з грибами та цибулею. Найкраще підійдуть молода або цукрова цибуля, тому що вона смажиться швидше, ніж стара. Смажте їх разом із м’ясом, комбінуючи один шматок курки з грибом чи овочем.