Перейти до основного вмісту

Куряче філе в соусі карі

kuryache-file-v-sousi-kari
45 хв.
4 персони
Необхідні інгредієнти
Філе

400 гр.

Картопля
Картопля

800 гр.

Морква
Морква

4 шт.

Квасоля стручкова
Квасоля стручкова

200 гр.

Зелена цибуля
Зелена цибуля

2 шт.

Часник
Часник

1 з.

Вершки
Вершки

(кокосове молоко) - 300 мл.

Мед
Мед

1 ст.л.

Бульйон
Бульйон

1 ч.л. в сухому вигляді + 150 мл. води

Спеції
Спеції

карі 1 ст.л.

Сіль та спеції
Сіль та спеції

за смаком

Приготування

За цим рецептом філе виходить дуже соковите і ніжне, і плюс до цього – ароматне.

  1. Перш за все увімкніть духовку на 220 градусів.
     
  2. Картоплю необхідно помити, промокнути полотенцем, розрізати на кубики. Змішайте її зі столовою ложкою олії та сіллю. Викладіть у форму та запікайте 25 хвилин.
     
  3. Далі подрібніть моркву, квасолю, цибулю та часник (як зображено на фото).
     
  4. У високому стакані змішайте вершки, спеції, мед та бульйон з водою.
     
  5. Філе знатної курочки поріжте на кусочки розміром 2 см та обсмажте на сковорідці, додавши 1 ст.л олії, по 2 хв з кожної сторони. Перекладіть м’ясо в тарілку, і в тій же сковорідці обжарте ще 3-4 хвилини моркву, квасолю, цибулю і часник. Далі додайте соус та тушкуйте ще хвилин 6-8.
     
  6. На наступному кроці перекладіть кусочки філе в сковорідку, і готуйте 3 хвилини в соусі.
     
  7. Картоплю, курочку з овочами в соусі карі викладіть на тарілку, прикрасьте зеленими листочками цибулі та скоріш подавайте до столу.

Смачного.