Перейти до основного вмісту

Рецепт плову з куркою

Рецепт плову з куркою
60 хв.
4 персони

Рецепт плову з курячим філе став широко відомим серед українців. Страва готується як у повсякденному житті, так і на свята. Плов з куркою рецепт може бути традиційним – приготування в казані на відкритому багатті, або домашнім – для близьких та рідних людей. Набір інгредієнтів також може бути різним.

Необхідні інгредієнти
Філе

1 кг

Рис
Рис

500 г

Цибуля
Цибуля

2 шт

Морква
Морква

2 шт

Часник
Часник

4-5 зубчиків

Перець чілі
Перець чілі

1 ч. л

Вода
Вода

800 г

Лаврове листя
Лаврове листя

2 шт

Куркума
Куркума

1 ч. л

Барбарис
Барбарис

10 шт

Олія соняшникова
Олія соняшникова

3 ст. л

Сіль та спеції
Сіль та спеції

за смаком

Як приготувати смачний плов з курячим філе

Як готувати плов з куркою? Перш за все, цибулю потрібно нарізати кубиками, а моркву соломинкою. Часник дрібно подрібнити. В розігріту сковорідку вилити соняшникове масло та додати туди овочі. Обсмажувати на протязі 5-10 хвилин до отримання яскравого кольору та приємного смаку.

Куряче філе потрібно нарізати невеликими шматочками та додати до овочів. Всипати спеції та лавровий лист. Також потрібно додати сіль за смаком та ретельно перемішати. Філе потрібно обсмажувати до отримання золотистої скоринки.

Рис необхідно ретельно промити декілька разів та додати його до овочів та м’яса. Залити воду. Перемішувати страву не потрібно. В рисі бажано створити невеликі ямки, щоб волога краще випаровувалась. Зменшити вогонь до мінімального та готувати плов під кришкою не більше 45 хвилин.

Готовий плов перемішати та готувати ще 5-10 хвилин. Подавати страву можна як самостійно, так і з улюбленими салатами.

Класичний узбецький плов

Популярним є класичний узбецький плов з курячим філе, рецепт якого передбачає приготування іншим способом. Вам знадобиться рис, м’ясо, спеції, овочі та масло. Казан необхідно добре розігріти та додати масло. Додати куряче філе та добре його обсмажити. Потім необхідно додати моркву та цибулю.

Після овочі та м’ясо залити гарячою водою. Бажано, щоб рідина покривала страву на 1-2 см. Далі потрібно засипати спеції, часник, сіль та перець. Зірвак потрібно готувати 40 хвилин на невеликому вогні. Далі можна закладати рис і часник та готувати до готовні 15-20 хвилин у відкритому вигляді. Часник з готової страви дістається. Пізніше ним можна буде прикрасити класичний узбецький плов.