Перейти до основного вмісту

Рис з овочами і куркою – рецепт на сковорідці

Рис з овочами і куркою – рецепт на сковорідці
60 хв.
4 персони

Проста та поживна вечеря за 30 хвилин – мрія кожної втомленої людини, що повертається додому після важкого робочого дня. Смачний рис з овочами і куркою – рецепт такої страви задовольнить усіх членів родини.

Необхідні інгредієнти
Філе

300 – 400 г

Рис
Рис

100 – 150 г

Цибуля
Цибуля

1 шт.

Морква
Морква

2 шт.

Помідори
Помідори

2–3 шт.

Болгарський перець
Болгарський перець

2 шт.

Часник
Часник

3–4 зубчики

Гілочки кропу
Гілочки кропу
Олія соняшникова
Олія соняшникова

3–4 ст. л.

Сіль та спеції
Сіль та спеції

Підготуємо інгредієнти для приготування рису з овочами і куркою

Щоб приготувати рис з овочами і куркою, перш за все потрібно промити філе і витерти його насухо паперовим рушником. Поріжте м’ясо довгенькими шматочками.

Миті цибульку та моркву почистіть від шкіри. Помідори розріжте навпіл та видаліть плодоніжки. Перець також розріжте і вичистіть зсередини від насіння.

Цибулю наріжте чверть-кільцями. Решту овочів – соломкою. Готовий рис з овочами та куркою буде гарно виглядати, якщо ви візьмете перці різного кольору.

Часник очистіть, роздавіть ножем та наріжте на дрібні шматочки. Можна скористатися часникодавкою, але це необов’язково, якщо ви не любите її мити.

Обсмажимо усе по черзі
Заздалегідь закип’ятіть чайник – нам знадобиться окріп. Рис добре промийте, поки вода не стане повністю прозорою.

Розігрійте сковорідку та вилийте олію. Висипте спершу цибулю, через 1 хвилину додайте моркву. Обсмажте на невеликому вогні 5 хвилин до появи яскравого аромату та золотистого кольору.

До моркви та цибулі додайте перець, м’ясо та часник. Через 7 хвилин – шматочки томатів. Всипте рис. Приправте сіллю, перцем та спеціями. Ретельно перемішайте і залийте окропом, щоб повністю покрити вміст сковорідки. Накрийте кришкою та зробіть вогонь мінімальним.

Рис з куркою і овочами готується дуже швидко. Тому кожні 2 – 3 хвилини відкривайте кришку і перемішуйте страву.

Прикрасимо – і можна подавати
Готувати потрібно, поки рис не стане повністю готовим: м’яким і великим. Якщо в процесі повністю випарується вода – долийте ще з чайника.

Коли страва буде готова, посипте її зверху нарізаним кропом, вимкніть вогонь, накрийте кришкою і дайте постояти так хвилин 8 – 10. Так смак овочів та рису стане більш насиченим.

Готову вечерю викладіть на тарілки, прикрасьте кропом та свіжими томатами чері і смакуйте ароматний рис з куркою. Рецепт підійде як для буденного, так і для святкового столу. Смачного!