Перейти до основного вмісту

Неперевершені бліни з куркою

freepik_bliny
45 хв.
4 персони

Українська кухня повна різноманітних смаколиків. Наші м’ясні страви, випічка, вареники відомі на весь світ. Особливе місце посідають вироби з муки. Серед них – тонесенькі млинці, які панували на столах слов’ян ще в дохристиянські часи. Традиційно вони готуються з рідкого яєчного тіста з акомпанементом у вигляді солоних чи солодких додатків. На Масляну популярне поєднання з червоною ікрою.
Цікаво, що українські господині готують чудові різновиди, так званих, налисників з будь-якого виду борошна – гречаного, кукурудзяного, пшеничного та навіть з манки.

Необхідні інгредієнти
Філе

200 гр.

Борошно
Борошно

250 г.

Яйця
Яйця

3 шт.

Молоко
Молоко

500 мл.

Сода
Сода
Цукор
Цукор

1 ст.л.

Сіль та спеції
Сіль та спеції

Основа млинців з куркою

Зараз смачна ситна та легка у приготуванні страва може зустрічатися у кожній хаті під час сніданку, обіду та вечері. Вранці вдалою ідеєю буде поласувати млинцями з варенням, ягодами, кисломолочним сиром. На вечір зазвичай печуть солоні блины з куркою, яловичиною, рибою, печерицями, потрібкою, вареним яйцем та рисом.

В залежності від вподобань можна зробити тісто більш жирним або навпаки зовсім прісним. Обов’язкові інгредієнти включають:

  • борошно;
  • яйця;
  • молоко або будь-яка рідина (вода холодна чи окріп, фруктовий сік, компот, сироватка, кефір та інше);
  • сода, погашена оцтом або ні;
  • цукор;
  • сіль.

Для випікання береться тваринний/молочний/рослинний жир.

Традиційний варіант млинці з куркою

Тонкі, м’які млинці з куркою, грибами та сиром готують у декілька етапів.

  1. Підготуйте необхідний посуд та продукти. Краще використовуйте спеціальну млинцеву сковороду з антипригарним покриттям.
  2. Три яйця, столову ложку цукру та дрібку солі збийте міксером.
  3. Додайте просіяне пшеничне борошно вищого сорту (250 г) та ледь тепле молоко (0,5 л).
  4. Збивайте масу до однорідності. Оптимальна густота – як у сметани.
  5. За для уникнення пригоряння та прилипання до сковороди налийте столову ложку духмяної соняшникової олії.
  6. Далі нагрійте сковороду та змастіть її олією за допомогою кулінарного пензлика.

Рекомендація: щоб досягти круглої форми, наливайте тісто у центр та обертайте одразу. Тоді воно розтечеться по кругу.

Хитрощі та начинка

Пекти потрібно на середньому вогні з двох боків. Перевертати лопаткою. Готовий виріб слід змастити вершковим маслом або шматочком сала, щоб він не висох.

Час укладати начинку у млинці – смажену курку, гриби й сир.

Рецепт млинців з куркою та грибами у кожної господині свій. Але можна виділити основні деталі. Головна складність полягає у тому, як зробити м’ясо соковитим. Цікавим рішенням стане окреме приготування жульєну, а вже потім – фарширування млинців.

Компоненти:

  • 300 г печериць;
  • одно куряче філе чи два стегна курки;
  • одна ріпчаста цибулина;
  • 4 ст.л. сметани 20%.
  • Дрібка чорного перцю та сіль – за смаком.

Етапи приготування млинців з куркою і сиром

Для млинців з куркою, печерицями і сиром необхідно посмажити подрібнену цибулю, додати слайси грибів та кубики курки. Тушкувати на середній температурі близько 10 хвилин. Додати сметану, спеції, готувати ще 2 хвилини. Далі слід присипати тертим твердим сиром.

Коли жульєн охолоне, можна викладати на млинець дві чайні ложки начинки та завертати рулетом або конвертиком.

Бажаємо найсмачніших млинців з ароматною куркою та грибами за вдалими рецептами.