Перейти до основного вмісту

Курка із цвітною капустою, запечена в духовці

Курка із цвітною капустою, запечена в духовці
40 хв.
3 персони

Якщо хочеться приготувати смачну і корисну вечерю, а ідей зовсім нема, тоді скористайтеся нашим варіантом дієтичної страви з ніжним пікантним смаком. Для приготування знадобиться два основних інгредієнта: цвітна капуста і курка. Цвітна капуста з куркою – два продукти, які можна вдало поєднати в одній смачній, разом з тим поживній страві. Варіантів для їх приготування безліч: запечені, тушковані, відварені, під соєвим, сметанним, сирним соусами. Із них можна приготувати різноманітні салати, закуски, запіканки.

Необхідні інгредієнти
Філе

600 г.

Цвітна капуста
Цвітна капуста

700 г

Сир
Сир

150 г.

Сметана
Сметана

200 г.

Соєвий соус
Соєвий соус

3 ст л.

Сіль та спеції
Сіль та спеції

за смаком

Користь цвітної капусти

Корисні властивості цвітної капусти переоцінити важко. Це джерело вітамінів С, А, групи В. У цвітній капусті крім клітковини, білків і вуглеводів, містяться такі мікроелементи, як кальцій, магній, фосфор, залізо, натрій, калій.

Її споживання сприяє:

  • підтримці здорової ваги – це некалорійний овоч, який на 92% складається з води;
  • зміцненню нервової системи – холін, що міститься у капусті, підтримує цілісність мембран нервових клітин;
  • зміцненню імунітету завдяки вітаміну С, капуста прискорює вироблення організмом глутатіону, який підтримує в нормі цілісність слизової оболонки кишківника.

Багато хто просто недооцінює даний овоч.

Куряче філе із цвітною капустою під хрусткою сирною скоринкою

Куряче м’ясо вважається ідеальним дієтичним продуктом, багатим на білок. Він необхідний для формування м’язової тканини. У курці, особливо в курячих лапках, містяться амінокислоти, хрящові білки, колаген, еластин. Тому курячий бульйон і м’ясо корисні людям, які страждають захворюваннями суглобів.

Цвітна капуста з куркою в духовці готується легко і швидко.

Покровий рецепт запіканки з цвітної капусти і курки

Запіканка з цвітної капусти і курки — покроковий рецепт.

  1. Змішайте сметану із соєвим соусом, добре перемішайте, поперчіть.
  2. Куряче філе помийте, обсушіть серветкою, наріжте соломкою чи пластинками завтовшки 1,5см. Щоб м’ясо не було грубим, злегка відбийте молоточком. Замаринуйте курку в частині сметанного соусу і залиште на 30 хв.
  3. Цвітну капусту необхідно обмити, розібрати на невеликі суцвіття. Заваріть крутий окріп, підсоліть його і хвилини на 5 занурте туди капусту. Процідіть капусту через друшляк, остудіть.
  4. На форму для запікання викладіть курочку впереміш із капустою. Залийте все другою частиною соусу.

Це основна частина приготування.

Запікання

Духовка повинна бути добре розігрітою.

  1. Поставте форму в розігріту до 200 градусів духовку, залиште на 20 хвилин.
  2. Вийміть форму і засипте запіканку тертим сиром, помістіть в духовку ще на 10-15 хвилин.
  3. Виймайте форму, остудіть.

Запечена цвітна капуста з куркою буде соковитою, ніжною, із яскравим вершково-сирним смаком. Вона підійде як до святкового столу, так стане прекрасним варіантом корисної дієтичної вечері. Її можна вживати як в гарячому, так і в охолодженому вигляді. Смакуйте на здоров’я!