Курятина – надзвичайно смачне, ніжне та поживне м'ясо. Воно легко засвоюється та не викликає важкості у шлунку. Це джерело легкозасвоюваного протеїну, мінімальної кількості жирів та вуглеводів. Воно підійде для раціону спортсменів та для людей, які дотримуються правил здорового харчування. Відбивна з курки належить до найбільш популярних м'ясних страв, які легко та швидко готувати та приємно смакувати. Якщо їх правильно приготувати, то вони будуть соковитими, ніжними, матимуть апетитну скориночку, підійдуть до будь-якого гарніру. Смакуватимуть із власноруч приготованими соусами.
Курячі відбивні – який рецепт кращий
Рецепт курячих відбивних не передбачає використання яких-небудь інгредієнтів, крім курячого філе. В цій статті розкажемо, як приготувати відбивні, щоб насолоджуватися поєднанням смаку та аромату. Відбивні – страва, яку подавали на королівський стіл у далекій Франції у 18 столітті. Їх готували із яловичої вирізки, але з часом рецепт видозмінився, і для відбивних можна брати будь-яке м’ясо, яке буде до смаку. Слід тільки враховувати, що час приготування таких відбивних був більшим, їх ретельніше відбивали, щоб м’ясо не було жорстким. Відбивні курячі рецепт мають простий, приготування швидке, смак ніжний і соковитий.
Відбивна куряча – рецепт та особливості приготування
Скористайтеся наведеними нижче підказками, щоб відбивні вийшли особливо смачними.
- Для приготування відбивних вибирайте м’ясо курчати, воно ніжніше. Цільний шматок м’яса вимийте, тоді просушіть паперовим рушничком. Зайва волога знизить температуру олії, м’ясо вчасно не покриється хрумкою скоринкою і не буде соковитим.
- В міру відбийте філе, щоб воно не було надто прозорим, адже після смаження буде сухим.
- Соліть м’ясо уже на сковорідці, коли утворилася скоринка. Краще не використовувати спеції, а обмежитися чорним меленим перцем, тоді краще розкриється смак відбивних.
З даними лайфхаками курячі відбивні, рецепт яких не має нічого складного, сподобаються усім.
Паніровка для більшої соковитості
Щоб відбивні були соковитими, необхідно використовувати правильну паніровку. Найчастіше м’ясо обвалюють у борошні, тоді – у збитому яйці. При його підсмажуванні утвориться рум’яна скоринка. Рідше використовують подвійну паніровку. Обмокнувши відбивну в яйце, її обвалюють у сухарях, вівсяній крупі чи горіхах. У такому паніруванні куряча відбивна, рецепт якої наведений вище, буде особливо соковитою. Відбивна у паніровці із кунжутного чи соняшникового насіння буде мати приємну текстуру та цікавий смак. Експериментуйте, можливо в процесі випробування нових рецептів вам вдасться отримати страву, яка буде максимально відповідати вашому смаку.
Гаряча пательня – яка її роль
Відбивна куряча, рецепт її приготування неймовірно легкий, буде швидко і ефективно запікатися, якщо завчасно розжарити пательню до високої температури. М’ясо рівномірно покриється скоринкою, як кожушком, а весь сік залишиться всередині, а не витече на сковорідку.
Ось і все. Смакуйте з користю, і на вашому столі хай будуть не тільки поживні, але і корисні страви.