Перейти до основного вмісту

Рецепт сендвіча з куркою

Рецепт сендвіча з куркою
20 хв.
4 персони
Необхідні інгредієнти
Філе

300 г

Гриби
Гриби

12 шт.

Тертий сир
Тертий сир

2 склянки

Хліб
Хліб

8 скибочок

Оливкова олія
Оливкова олія

3 ст. л.

Лимонний сік
Лимонний сік

1 ст. л.

Майонез
Майонез

2 ст. л.

Сіль та спеції
Сіль та спеції

1/4 ч. л.

Які овочі можна додати до сендвіча з куркою?

Це деякі варіанти овочів, які можна додати в сендвіч з куркою й грибами. Не забувайте вибирати свіжі продукти, а також правильно їх мити та дезінфікувати.

  • Салат. Він хрумкий і дуже гармонійно входить в сендвіч з куркою рецепт.
     
  • Цибуля. Має сильний смак і хрумку текстуру, однак, якщо ви хочете пом’якшити її, то можете карамелізувати або зберегти текстуру, замочивши в холодній воді з щіпкою солі на пів години.
     
  • Авокадо. Має кремоподібну текстуру, що надає стравам ніжного смаку.
     
  • Огірок. Має м’який смак, що освіжає.
     
  • Помідор. Він освіжає, соковитий і надає сендвічу різноманітності та кольору.
     
  • Капуста. Хрусткий овоч із сильним смаком та відтінком гостроти.
     
  • Морква. Надає солодкого смаку та хрумкої текстури. Додайте її натертою.

Які соуси та заправки додати до сендвіча з куркою?

Сендвіч з куркою запеченою смакує з такими соусами.

  • Майонез або томатний соус – це універсальні альтернативи, які ви можете додавати в поєднанні з порошкоподібними спеціями, щоб поліпшити їх смак.
     
  • Соус барбекю має солодкуватий та пряний відтінок, що надає стравам димного присмаку.
     
  • Соус Ранчо і Цезар – вершкова консистенція та інтенсивний смак. Це пов’язано з їх інгредієнтами, оскільки вони виготовлені з молочних продуктів. Перший містить спеції, а другий – анчоуси.
     
  • Часниковий і гірчичний соуси мають сильний аромат і гострий присмак, що робить їх ідеальними для додавання в сендвіч з куркою й грибами.

Спосіб приготування

Замаринуйте курку з 1 столовою ложкою оливкової олії, лимонним соком, 1/8 чайної ложки солі та 1/8 чайної ложки перцю. Залиште маринуватися на 15 хвилин.

Розігрійте сковороду на середньої сили вогні. Додайте курку та дайте їй смажитися по 5 хвилин з кожного боку, або поки вона не придбає золотистий колір з кожного боку. Зменште вогонь, накрийте сковороду кришкою та продовжуйте готувати до повної готовності курки. Відставте.

У тій же сковороді розігрійте 2 столові ложки оливкової олії на середньому вогні. Додайте гриби та смажте приблизно 6 хвилин, або поки сік повністю не випарується.

Щоб скласти кожен сендвіч з куркою й грибами, виконайте наступні дії.

  1. На скибочку хліба покладіть рівну кількість сиру, курки та грибів.
     
  2. На шматочок, що залишився, викладіть сир.
     
  3. З’єднайте дві скибочки, обережно притиснувши, щоб сформувати бутерброд. 
     
  4. Зверху змастіть майонезом, а сковороду, якою ви користувалися раніше, протріть кухонним папером, щоб видалити сліди олії.
     
  5. Розігрійте сковороду на середньому вогні, викладіть бутерброди (майонезом вниз) і змастіть майонезом, що залишився.
     
  6. Дайте смажитися, поки обидві сторони не стануть золотистими (приблизно 3 хвилини на кожну сторону).
     
  7. Подавайте до столу гарячими.