Перейти до основного вмісту

Салат з ківі і курки

Салат з ківі і курки
45 хв.
4 персони

Досить часто під час приготування страв використовують досить оригінальні поєднання продуктів, які за зовнішніми та смаковими характеристиками здаються несумісними. Серед них особливої уваги заслуговує салат з куркою і ківі. Його варіацій на сьогодні велика кількість, але кожен точно запам’ятає його завдяки незвичайному смаку. Таку страву забути неможливо!

Необхідні інгредієнти
Філе

400 гр.

Ківі
Ківі

3 шт.

Помідори
Помідори

2 шт.

Яйця
Яйця

4 шт.

Цибуля
Цибуля

1 шт.

Майонез
Майонез
Сіль та спеції
Сіль та спеції

Святковий салат з куркою і ківі: особливості приготування

Щоб приготувати святковий салат з куркою і ківі варто підготувати наступні інгредієнти:

  • три зрілих ківі;
  • 400 г філе курки;
  • два помідори;
  • чотири яйця;
  • одна цибулина;
  • За смаком додати спеції, сіль та майонез.

Що потрібно для салату з ківі та куркою

Приготування салату з ківі та куркою займає приблизно 50 хвилин. Спочатку необхідно підготувати всі продукті.

  1. Філе курки промити, очистити від плівок і поставити варитися на 30 хвилин на середній вогонь. Після того, як м’ясо звариться, його потрібно охолодити та нарізати невеликими кубиками.
  2. Голівку цибулі слід нарізати дрібними кубиками.
  3. Сир натерти на терці будь-якого розміру.
  4. Помідори ретельно обмити і також нарізати кубиками, завчасно видаливши плодоніжки.
  5. Яйця відварити та після охолодження натерти.

Наприкінці ківі потрібно очистити від шкірки та нарізати максимально тонкими слайсами.

Як зібрати салат з ківі та куркою

Пошарове збирання салату починається з м’яса курки. На нього викладаються перша половина цибулі, помідори, сир та остання половина цибулі. Зверху – натерті яйця. Потім йде ківі. Кожен шар під час промазується майонезом, за потреби додаються перець та сіль.

Щоб приготований салат добре просочився, його потрібно поставити в холодильник на декілька годин.

Салат з ківі, м’ясом курки та солодкою кукурудзою

Досить смачним є салат з куркою та ківі з додаванням консервованої солодкої кукурудзи. Його приготування не займає багато часу – лише одну годину.

Спочатку треба придбати наступні інгредієнти:

  • 300 г філе курки;
  • чотири яйця;
  • один ківі;
  • 150 г сиру;
  • одна морква;
  • 100 г кукурудзи.
  • Також треба взяти майонез (за смаком).

Як приготовити салат з ківі та куркою

Приготування включає наступні кроки.

  1. філе курки добре промити та зварити до готовності після закипання води (це приблизно 30 хвилин);
  2. зварити яйця та моркву;
  3. моркву остудити та натерти на крупній терці;
  4. яйця також після охолодження натерти;
  5. охолоджене варене куряче філе нарізати кубиками, а сир, в свою чергу, натерти на терці;
  6. вибрати тарілку, на якій буде викладений салат, та по центру розмістити формувальне кільце;
  7. навколо кільця першим шаром розкласти натерті яйця та змастити їх майонезом;
  8. далі викласти нарізану курку й також змастити майонезом (так робити з кожним шаром);
  9. потім викласти розкласти, сир;
  10. в останню чергу йде кукурудза разом із ківі в хаотичному порядку.

Виймати формувальне кільце з салату з ківі і курки потрібно безпосередньо перед подачею на стіл, щоб страва залишилася суцільною. До того треба ненадовго поставити його в холодильник, щоб всі компоненти просочилися.