Перейти до основного вмісту

Галета з курячим філе Знатної курки та грибами

galeta-z-kuryachim-file-znatnoyi-kurki-ta-gribami
60 хв.
6 персони
Необхідні інгредієнти
Філе

500 гр.

Гриби
Гриби

400 гр.

Борошно
Борошно

100 гр.

Гречана мука
Гречане борошно

50 гр.

Вершкове масло
Вершкове масло

120 гр.

Яйця
Яйця

2 шт.

Сир
Сир

із козиного молока 200 гр.

Вершки
Вершки

100 мл.

Цибуля
Цибуля

2 шт.

Часник
Часник

1 зубок

Петрушка
Петрушка

за смаком

Спеції
Спеції

Мускат мелений - 1/2 ч.л. Чебрець - 1 ч.л.

Сіль та спеції
Сіль та спеції

за смаком

Приготування

  1. Змішайте муку, яйце, холодне вершкове масло, половину подрібненого листя петрушки, сіль/перець та 3 столові ложки води. Замість тісто та поставте на 30 хвилин до холодильника.
     
  2. Приготуйте соус із одного яйця, вершкового сиру з козиного молока, вершків та щіпки солі – перемішайте до однорідності .
     
  3. Наріжте цибулю, часник, чебрець, петрушку, куряче філе та гриби. Викладіть на сковорідку та додайте сіль, перець та мелений мускатний горіх. Обжарте до золотистої скоринки.
     
  4. Розстеліть пергаментний лист, присипте мукою та викладіть тісто. Розкатайте його в коло, змажте сирно-вершковим соусом, додайте куряче філе з грибами, закрийте бортики, за допомогою щіточки змастіть їх соняшниковим маслом та відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
     
  5. Через пів години дістаньте галету та одразу ж подавайте до столу.

Смачного.