
Кожна господиня була в ситуації, коли потрібно швиденько накрити на стіл, адже неочікувані гості вже їдуть й ось-ось будуть. Тому ситний та вишуканий салат з болгарським перцем і куркою стає просто рятівником. Його компоненти є майже на кожній кухні, а приготування займає мало часу, адже курочка вариться доволі швидко. Головною його перевагою являється те, що його можна приготувати як дієтичну страву, якщо змінити заправку.
Покрокове готування салату з куркою і болгарським перцем
Щоб салат з болгарським перцем та куркою вийшов насиченим, потрібно чітко притримуватися певного алгоритму дій.
- В сотейнику кип’ятимо підсолену воду з лавровим листом. Кладемо курочку, коли вода щойно закипіла.
- В цей час варимо яйця, вони киплять 7-10 хвилин, потім їх занурюємо в холодну воду до повного охолодження та чистимо.
- Нарізаємо перці відносно тонкими скибочками, попередньо зрізавши хвостик та позбувшись насіння.
- Готову курочку та яєчка нарізаємо довільною формою.
- Всі компоненти кладемо в салатник, заправляємо та перемішуємо, зверху посипаємо подрібненою петрушкою або укропом.
Різноманітна подача та гра компонентів
В залежності від події або свята можна трішки змінити рецептуру.
Якщо ви бажаєте приготувати салат з куркою, сиром і перцем, то обирайте тверді сорти сиру, які не кришаться та не тануть при кімнатній температурі. В такому випадку потрібно буде готовий салат перекласти в більш плоску форму та потрусити зверху натертим сиром. На одну порцію потрібно 100 грамів сиру. Для тих, хто дуже полюбляє цей продукт, можна взяти 150-200 грам.
При бажанні страву можна подавати на листях салату або пекінської капусти порційно.
Також інколи додають часник та зелену цибулю для прикрашання готової страви.
Варіації приготування салату з куркою і болгарським перцем
Взагалі салати з болгарським перцем і куркою мають величезний простір для експериментів та творчості. Їх можна готувати різними способами:
- з різними видами курки, в тому числі й теплої чи копченої;
- його можна як перемішати, так і пошарово викладати;
- для святкової вечері в нього додають ананас або мандаринки за смаком;
- він прекрасно поєднується з різними видами зелені.
Зустрічаються варіанти приготування салату в духовці, де його в кінці посипають сиром та зеленню. Цю страву можна урізноманітнювати так, як забажає душа, а гості залишаться задоволеними та неодмінно попросять рецепт.