Перейти до основного вмісту

Гороховий суп з копченою куркою

Гороховий суп з копченою куркою
60 хв.
3 персони

Гороховий суп з куркою – це класична страва, яка відмінно підходить для холодних осінніх і зимових днів. Кремова текстура у поєднанні з ароматом копченого м'яса створює неповторний смак і приносить задоволення кожному гурманові.

Необхідні інгредієнти
Філе

500 г.

Цибуля
Цибуля

1 шт.

Морква
Морква

2-3 шт.

Картопля
Картопля

2-3 шт.

Зелений горошок
Зелений горошок

1 склянка

Часник
Часник

2-3 зубчики

Бульйон
Бульйон

(курячий) 1 л.

Сіль та спеції
Сіль та спеції

за смаком

Головні правила смачного горохового супу

Приготування супу поділяються на кілька етапів.

  1. Замочіть горох у холодній воді на 2 години. Після цього злийте воду.
  2. У каструлі на середньому вогні розігрійте олію та обсмажте цибулю й часник до м’якості.
  3. Додайте нарізану моркву та картоплю, обсмажуйте їх разом протягом 5-7 хвилин.
  4. Додайте копчену курку, замочений горох та курячий бульйон (або воду). Доведіть суп до кипіння та зменште вогонь. Варіть 1,5 години, поки горох не стане м’яким.
  5. Видаліть копчену курку з супу і розділіть її на м’ясо та кістки. Наріжте на маленькі шматочки.
  6. Поверніть м’ясо в суп і проваріть ще кілька хвилин. Посоліть і поперчіть на свій смак.

Подавайте гарячий суп гороховий з куркою, посипавши свіжою зеленню.

Різноманітність варіантів приготування горохового супу з куркою

Залежно від ваших смакових переваг горох з куркою можна урізноманітнити, додаючи свої улюблені продукти до страви.

  1. Якщо ви любите м’які свіжі смаки – додайте в суп овочі, такі як порей, селера або кабачки, щоб надати йому більше текстури й смакових нюансів.
  2. Для більш пікантного смаку ви можете додати трохи кайенського перцю або інших прянощів на ваш вибір.
  3. Замість копченої курки можна використовувати грудку індички або яловичину для різноманітності смаків.
  4. Такі супи можна поєднувати з грінками й чипсами.

Дотримуючись вищевказаних рекомендацій, ваша страва може кожного разу бути смачною та незвичайною.

Дієтичний варіант горохового супу з куркою

Будь-яку страву можна зробити дієтичною, для цього потрібно трохи фантазії та креативу. Якщо ви є прихильником правильного харчування, то сухий горох можна замінити на свіжий або заморожений. Цей інгредієнт не лише додає свіжості страві, але й прикрашає її яскравим зеленим кольором. Візьміть 500 г зеленого гороху, відваріть та збийте блендером.

Другий секрет перетворення страви на ПП-харчування – замість копченої курки використовуйте відварену без шкіри та жиру. Відваріть грудку в підсоленій воді до готовності, потім наріжте на невеликі шматочки і разом з бульйоном додайте до гороху. Доведіть до кипіння та вимкніть.

Цей дієтичний варіант більш легкий і нежирний, але зберігає смакові якості горохового супу.