Перейти до основного вмісту

Чахокбілі з куркою

Чахокбілі з куркою
40 хв.
4 персони

Грузинські мотиви на святковому українському столі завжди доречні, а смаки дуже імпонують. Багатокомпонентні страви Грузії модернізуються, змінюються рецептури та способи приготування, але смаки залишаються надзвичайно приємними. Дізнатися, як приготувати чахокбілі з куркою, рецепт нижче допоможе будь-якій господині, яка не має багато вільного часу та користується мультиваркою.

Необхідні інгредієнти
Стегно

3 шт

Цибуля
Цибуля

1 шт

Перець чілі
Перець чілі

1 шт

Кетчуп
Кетчуп

3 ст. л.

Крохмаль
Крохмаль

1 ст. л.

Часник
Часник

4-5 зубчиків

Хмелі-сунелі
Хмелі-сунелі

за смаком

Олія соняшникова
Олія соняшникова

100 г

Сіль та спеції
Сіль та спеції

за смаком

Лаврове листя
Лаврове листя

2-3 шт

Курку можна брати і тушку, тільки акуратно зняти шкірку, видалити кістки та порізати на середні шматки. Якщо взяті курячі берда, їх також треба добре промити, позбавити від шкірки та кісток, нарізати кубиками по 3 см приблизно.

Перший етап – підготовка

М’ясо треба викласти в окрему посудину, посолити, поперчити, додати кілька крапель олії, посипати приправою хмелі-сунелі, добре все перемішати та залишити маринуватись, поки підготовлюються інші компоненти.

Далі:

  • порізати цибулину півкільцями, додати до курки, знову добре вимішати;
  • часник почистити, нарізати кружечками;
  • помідори ошпарити окропом, зняти з них шкірку, потім натерти на терці.

Щоб чахокбілі з курки вийшло автентичним, необхідно додати гостроти та підготувати пряну суміш.

Другий етап – пряна паста та соус для чахокбілі

Тут знадобиться ступка для змішування інгредієнтів. У ній необхідно змішати одночасно та перетерти до пастоподібного стану:

  • кінзу;
  • порізаний часник;
  • порізати дольками перець чилі або поламати руками висушений, додати до ступки;
  • всипати трохи хмелі-сунелі;
  • влити залишок рослинної олії;
  • трішки посолити.

Добре все перетерти в ароматно-пряну суміш. Окремо в склянці змішати кетчуп, 250-300 г води холодної і крохмаль. Якщо нема кетчупу, його рівнозначно може замінити томатна паста. Все ретельно перемішати, щоб не лишилось грудочок. Тепер можна переходити до закладки чахокбілі з куркою у мультиварку.

Завершальний етап – приготування чахокбілі

Скидати все одразу у чашу мультиварки не можна. Спочатку:

  • у курку, яка маринувалась, треба додати пряну пасту, дуже добре перемішати суміш, щоб приправа покрила кожен шматочок;
  • виставити режим для смаження, встановити таймінг на 15 хв;
  • щойно чаша розігріється, викласти в неї м’ясо;
  • кожні 4-5 хвилин помішувати, щоб не підгоріло та рівномірно підрум’янилось.

Коли час смаження закінчиться, у чашу треба додати лаврові листки, пюре з помідорів, залити соусом, закрити кришкою і тушкувати 50 хв.

Подається чахокбілі гарячим. Варто приготувати до нього якийсь гарнір та прикрасити зеленню перед подачею до столу. Якщо ви спробуєте так приготувати чахокбілі з курки, рецепт стане родзинкою вашої кулінарної книги.