Перейти до основного вмісту

Борщ з куркою рецепт

Борщ з куркою рецепт
40 хв.
4 персони

Давайте приготуємо страву, яка сподобається кожному члену вашої родини. Ця страва вважається дуже поживною та ситною. Та одночасно вона ніжна на смак і зовсім нежирна, в ній багато різних овочів. У своїй категорії належить до найбільш привабливих та найбільш естетичних. Ця унікальна страва, що поєднує досконалу гармонію продуктів, називається червоним борщем. Український борщ з куркою дійсно виходить поживним та ситним, тому що готується з курячого м’яса. Завдяки цьому інгредієнту такий овочевий суп має ніжний та приємний смак. Крім того, борщ також вийде надзвичайно гармонійним зовні. Страва поєднує в собі яскраві відтінки: червоний колір буряка, зелений –петрушки та білий – сметани. 

Необхідні інгредієнти
Стегно

1 шт

Картопля
Картопля

3 шт

Цибуля
Цибуля

1 шт

Морква
Морква

3 шт

Буряк
Буряк

2 шт

Капуста
Капуста

1/2 шт

Часник
Часник

2 зуб

Томатна паста
Томатна паста

за смаком

Петрушка
Петрушка

за смаком

Сіль та спеції
Сіль та спеції

за смаком

Пропонуємо детальніше дізнатися як приготувати борщ з куркою.

Спершу покладіть в каструлю помите куряче стегно. Туди ж додайте петрушку, цибулю-порей та одну моркву, яку потрібно заздалегідь почистили, а також порізати кружальцями. Залийте водою ці інгредієнти (1, 5 л), посоліть та поставте відварюватися на середній вогонь десь на 30 хвилин.

Другий етап приготування страви

Далі почистіть цибулю та поріжте її на маленькі кубики.

Очистіть 2 морквинки і натріть на крупній тертушці. Часник потрібно подрібнити за допомогою ножа на невеличкі шматочки.

Помийте свіжу білокачанну капустину та пошинкуйте її або потріть на тертці.

На данному етапі візьміть відварені буряки. Їх треба також натерти на крупній тертушці.

Після цього почистіть картоплю та наріжте однаковими кубиками. Покладіть її в окрему ємність та залийте водою.

Поки курка вариться, займіться засмажкою. Розігрійте сковорідку з сонячною олією на вогні. Додайте в сковорідку цибулю та моркву, пасеруйте суміш кілька хвилин. Далі додайте сюди ж подрібнений часник та пасту томатну. Гарно все перемішайте, після чого висипаємо натертий бурячок. Посоліть та поперчіть червоний борщ з куркою та тушкуйте його на невеликому вогні протягом 7 хвилин.

Третій етап приготування

На данний час курка вже зварилася. Дістаньте м’ясо та овочі з каструлі. Покладіть в бульйон картоплю. Після того як закипить вода, відправте сюди ж нашинковану капустку та стушковану овочеву масу. Готуйте страву, доки картопля не звариться. Далі регулюйте наявність солі та спецій в борщі. Також відділіть м’якоть курочки від кісток.

Налийте гарячий борщ в тарілки. Додайте шматки курки, зелень і сметану. Подавайте до столу борщ з куркою, рецепт якого ми сьогодні розглянули. Смачного вам!