Перейти до основного вмісту

Теплий салат з куркою

Теплий салат з куркою
50 хв.
3 персони

Якщо вам потрібен простий і швидкий рецепт закуски – приготуйте гарячий салат з куркою. Крім того, цю смачну й дієтичну страву можна подавати й на святковий стіл гостям до червоного та білого вина.

Необхідні інгредієнти
Філе

250 г.

Болгарський перець
Болгарський перець

0,5 шт.

Пекінська капуста
Пекінська капуста

200 г

Квасоля стручкова
Квасоля стручкова

200 г.

Гриби
Гриби

200 г.

Цибуля
Цибуля

2 шт.

Морква
Морква

2 шт.

Лимон
Лимон

1/4 шт.

Кунжут
Кунжут
Соєвий соус
Соєвий соус

35 мл.

Оливкова олія
Оливкова олія

50 мл.

Сіль та спеції
Сіль та спеції

Початок приготування теплого салату з куркою

Багато господинь полюбляють ситний, ніжний теплий салат з куркою завдяки легкій технології приготування.

Спочатку свіже куряче філе нарізаємо довгими полосами (трошки більше овочів). Маринуємо його в спеціях (обирайте на свій смак), соєвому соусі та оливковій олії 30 хвилин – за цей час воно проявить свій смак. Для більш вишуканого аромату витримують до 4 годин, перемішуючи в спеціях.

Тим часом готуємо інші продукти. Треба помити, просушити овочі. Прогріти пательню (підходить гриль) і на оливковій чи соняшниковій олії обсмажуємо, періодично помішуючи, квасолю та перчик до рум’яного кольору.

Обсмажуємо замариноване куряче філе на оливковій олії близько 5−7 хв. (до рум’яності з одного боку). Перевертаємо шматочки і смажимо ще 5 хв.

Складаємо салат з куркою

Після того, як м’ясо готове, перекладаємо його на будь-яку тарілку і формуємо салат:

  • ріжемо пекінську капусту на квадрати (приблизно 3 сантиметри сторона);
  • мнемо капустяні кубики руками для м’якості та перемішуємо з зеленим латуком і розташовуємо на блюді;
  • зверху викладаємо готовий солодкий перець (бажано після гриля) і стручки квасолі по всьому периметру посудини;
  • потім рівномірно розкладаємо курячі шматочки, поливаємо їх соком, який вони виділили;
  • додаємо гриби;
  • змішуємо всі інгредієнти і поливаємо страву заправкою;
  • зверху можна посипати кунжутом.

Подаємо вишуканий, корисний теплий салат з куркою до столу, прикрашаючи його на власний смак.

Головна цінність страви

Головною основою правильного дієтичного харчування є вживання філейної частини курочки. Тому ця страва сподобається тим, хто слідкує за своєю фігурою, адже вона  має яскравий смак і багата на білки та амінокислоти. Латукові вітаміни належать до груп В і С, які підвищують функціональність процесів в організмі, а перець та квасоля мають надзвичайно корисну клітковину, яка допомагає роботі шлунку та печінки.