Перейти до основного вмісту

Рецепт смачних курячих гомілок

Рецепт смачних курячих гомілок
60 хв.
3 персони

Приготування курячих гомілок, на перший погляд, може здатися досить простим, але існують деякі нюанси, які можуть зіпсувати цю страву. При стандартному запіканні або смаженні є ризик пересушити м’ясо. Тому якщо ви любите тушені курячі гомілки, пропонуємо рецепт. Він достатньо простий і смачний, тож напевне не залишиться без уваги.

Необхідні інгредієнти
Гомілка

6 шт.

Цибуля
Цибуля

1 шт.

Сметана
Сметана

(10-15% жирності) 1-2 ст. л.

Вода
Вода

50 мл.

Сіль та спеції
Сіль та спеції

за смаком

Що приготувати з курячих гомілок

Першим кроком, коли готують курячі ніжки, рецепти радять ретельно промити їх під проточною водою і просушити за допомогою рушника. Далі м’ясо рівномірно натираємо сумішшю з солі та улюблених спецій.

На добре нагріту сковорідку додаємо рослинну олію тонким шаром. Через хвилину потрібно зменшити вогонь, і можна викладати на поверхню гомілки. Обсмажуємо з кожного  боку по 3-4 хвилини до появи золотистої скоринки.

Далі викладаємо м’ясо в каструлю, а в сковороду додаємо цибулю, яка також повинна обсмажуватись до золотистого кольору. Далі з’єднуємо курку й цибулю в каструлі і окремо змішуємо наш соус.

До сметани додаємо воду, сіль та спеції і додаємо суміш до гомілок. Ставимо каструлю на середній вогонь і накриваємо кришкою. Після закипання зменшуємо вогонь до повільного і залишаємо нашу страву на 40 хвилин.

Приготування найніжніших курячих гомілок завершене. Ми впевнені, що ваші смакові рецептори будуть в захваті від таких ніжок.

Рекомендації для смачної подачі страви

Щоб тушкована куряча гомілка добре смакувала, а вечеря була корисною і ситною, оберіть рецепт гарніру. Ми пропонуємо один з варіантів:

  • овочі на пару;
  • овочеве рагу;
  • картопляне пюре;
  • смажена картопля;
  • рис;
  • макаронні вироби.

Якщо ви хочете зробити подачу страви більш привабливою, рекомендуємо додати на тарілку зелень та свіжі овочі.

Цікаві факти про куряче м’ясо

Якщо ви все ще вагаєтесь, що найкраще приготувати з курицф, ми підготували деякі факти, пов’язані з цією стравою:

  • гомілки мають найбільшу кількість м’яса з усіх частин курки, яке до того ж нежирне;
  • попереднє смаження гомілок на пательні робить їх більш ароматними;
  • курячі ніжки зручно готувати порційно, щоб вистачило кожному члену сім’ї;
  • якщо постійно експериментувати і готувати куряче м’ясо за новими смачними рецептами, воно ніколи не набридне.

На нашому сайті ви знайдете безліч смачних страв з найрізноманітніших інгредієнтів, які гарантовано стануть улюбленими в вашій родині.