Перейти до основного вмісту

Рецепти холодцю з курки

Рецепти холодцю з курки
40 хв.
4 персони

Холодець – улюблена страва українців, яку, як правило, готують на свята. Без нього неможливо обійтися, але м’ясне заливне доречно подати до столу в будні. Деякі люди його не їдять, тому що вважають надто жирним, але рецепти холодцю з курки є дієтичними стравами й на смак нічим не поступаються традиційному м’ясному «побратиму».

Необхідні інгредієнти
Філе

1 кг

Цибуля
Цибуля

1 шт

Морква
Морква

1 шт

Часник
Часник

5 зубчиків

Бульйон
Бульйон
Желатин
Желатин

1 ч. л.

Петрушка
Петрушка

1 пучок

Сіль та спеції
Сіль та спеції

за смаком

Секрети приготування ідеального холодцю з курки

Холодець з домашньої курки або купленої в магазині вариться швидше, ніж класичне заливне м’ясо. Багато кухарів новачків ставлять собі питання, чи застигне холодець, якщо використовувати тільки куряче м’ясо. Заливне застигає з додаванням желатину та без нього. Страва з курки є легкою та нагадує заливне з м’ясом. Варити його можна в чистому вигляді або з додаванням свинячих ніжок, яловичини та лапок птиці.

Домашній холодець з курки – це рецепт страви, що складається з курячого м’яса та застиглого желе. Для приготування заливного зі свинини та яловичини за класичним рецептом знадобиться п’ять-шість годин. Зварити холодець із курки можна за пару годин, а для кращого застигання потрібно варити не менше чотирьох. Якщо додати желатин, то холодець приготується ще швидше. Варіння холодної страви поділяється на кілька етапів:

  • підготовка м’ясних продуктів;
  • приготування прозорого бульйону;
  • відділення курячого м’яса від кісток;
  • розливання готового холодцю по піалах.

Приготувати прозорий бульйон нескладно. Після закипання потрібно зменшити вогонь на мінімум, тобто так, щоб бульйон злегка коливався на поверхні. Якщо зробити все правильно, желе з курки вийде прозорим. Домашній холодець зберігається у холодильнику не більше трьох днів.

Спосіб  приготування

Частини курки покласти у каструлю, налити води, поставити на вогонь та довести до кипіння. Далі потрібно злити бульйон. Коли нова вода закипить, додати порізану цибулю, часник та моркву. Варити на невеликому вогні три години. В кінці приготування додати сіль та спеції.

З готового бульйону вийняти м’ясо та овочі, рідину процідити. Желатин залити водою, дати набухнути близько п’яти хвилин, потім влити у бульйон. Охолоджене м’ясо нарізати на шматочки, морквину – кружальцями. Рецепт холодцю з курки не має на увазі додавання до м’яса зварених цибулі та часнику. На тарілку викласти м’ясо, залити бульйоном, покласти морквину та листя петрушки. Холодець поставити в холодильник для застигання.