Перейти до основного вмісту

Пиріг з куркою і шпинатом

Пиріг з куркою і шпинатом
40 хв.
3 персони

Пиріг з куркою і шпинатом користується великим попитом, страва відрізняється приємним смаком та простотою приготування.

Необхідні інгредієнти
Філе

2 шт.

Шпинат
Шпинат

300 г.

Цибуля
Цибуля

1 шт.

Часник
Часник

2 зубчика

Яйця
Яйця

1 шт.

Тісто
Тісто

1 пачка

Оливкова олія
Оливкова олія

2 ст. л.

Сіль та спеції
Сіль та спеції

за смаком

Як приготувати начинку для пирога з шпинатом та куркою

Етапи приготування:

  1. Розморозити шпинат і добре віджати його, щоб видалити зайву вологу.
  2. У сковороді обсмажити мілко нарізану цибулину і часник, обсмажувати овочі до м’якості протягом 2-3 хвилин.
  3. Філе нарізати маленькими кубиками. Додати до овочів та смажити, поки не з’явиться золотиста скоринка.
  4. Додати шпинат і продовжувати готувати ще 2-3 хвилини, поки не зникне зайва волога.
  5. Додати курячий бульйон. Приправити суміш сіллю і перцем за смаком. Довести до кипіння, зменшити вогонь і готувати ще 5-7 хвилин, поки соус не загустіє. Зняти з вогню та залишити охолоджуватися.

Приготування начинки потребує уваги, оскільки це головна частина страви.

Особливості приготування пирога з шпинатом та куркою

Далі можна приступати до випічки пирога:

  1. Розкласти один шар листкового тіста в довгу форму для запікання, залишаючи краї тіста, щоб замкнути пиріг.
  2. Викласти охолоджену начинку.
  3. Закрити пиріг другим шаром листкового тіста. Злегка притиснути краї тіста разом, щоб замкнути страву.
  4. Збити яйце в мисці і змастити верхню частину.
  5. Готувати пиріг протягом 25-30 хвилин, або до тих пір, поки верхня частина не стане золотистою та хрусткою.

Можна подавати пиріг як гарячим, так і охолодженим. Шпинатний пиріг з куркою стане чудовою стравою, щоб здивувати близьких людей чи порадувати себе кулінарною новинкою.

Рецепт смачного кішу з куркою та шпинатом

Кіш лорен з куркою та шпинатом – дуже смачна та популярна страва. Які продукти знадобляться для приготування:

  • пачка замороженого шпинату;
  • куряче філе – 1 шт.;
  • цибулина – 1 шт.;
  • гірчичний лист – 2 листа;
  • твердий сир (чеддер, пармезан) – ½ чашки;
  • молоко – ½ чашки;
  • яйця – 3 шт.;
  • бездрріжджове тісто;
  • сіль і перець – за смаком.

Знайти інгредієнти по доступній ціні можна в будь-якому супермаркету.

Рецепт смачного кішу з куркою та шпинатом

Етапи приготування:

  1. Обсмажити мілко нарізану цибулину до м’якості.
  2. Додати нарізане кубиками куряче філе та гірчичні листи. Смажити, поки м’ясо не стане золотистим.
  3. Додати розморожений шпинат. Перемішати та готувати, поки шпинат повністю не розм’якне та не зникне вся заява волога. Додати сіль і перець.
  4. У окремій мисці змішати яйця та молоко. Додати тертий сир, бажано залишити трохи для посипання зверху.
  5. Вилити суміш з яйцями, молоком і сиром в сковорідку та перемішати.
  6. Розмістити бездріжджове тісто в підготовлену форму. Зробити невеликі отвори в тісті виделкою або ножем, щоб  могла виходити заява пара.
  7. Вилити суміш та посипати сиром зверху.
  8. Готувати пиріг протягом 30-40 хвилин при 180 градусах, або доки кіш не стане золотистий та стійкий.

Кіш з куркою і шпинатом – незвичайна та смачна страва, яка точно здивує всіх членів сім’ї.